Новина: „Асарел-Медет“АД - с две награди от Националното честване на Деня на миньора
(Категория: Икономика)
Публикувано от pamedia
петък 18 август 2017 - 16:03:14

  


  Две национални награди в категория „Големи предприятия“ получи „Асарел-Медет“АД за постигнатите резултати през 2016 година. Отличията бяха връчени на изпълнителния директор инж. Делчо Николов по време на тържествената церемония по повод Националното честване на Деня на миньора в София. Празникът бе организиран от Българската минно-геоложка камара, Научно-технически съюз по минно дело, геология и металургия, Синдикална миньорска федерация „Подкрепа“, Федерацията на независимите синдикати на миньорите към КНСБ и по традиция се проведе на 18 август,  Деня на Успението на св. Иван Рилски – покровител на миньорите и всички българи.  Честването започна с молебен за здраве на всички работещи в минерално-суровинната индустрия в катедрален храм „Света Неделя“. В началото на тържественото събрание, което се проведе в „София Хотел Балкан“, с минута мълчание бе почетена паметта на дългогодишния председател на Българската минно-геоложка камара и на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“АД проф. д-р Лъчезар Цоцорков, който почина на 16 май тази година.
  Компанията бе отличена в категориите „Безопасност и здраве при работа“ за отчетения нулев трудов травматизъм и през 2016 година, както и в категория „Грижа за природата“ за дружества с нулеви нарушения и санкции във връзка със спазването на екологичните норми през миналата година. Студентът от Минно-геоложкия университет „Св. Иван Рилски“ Димитър Кайков е първият носител на стипендията на името на проф. д-р Лъчезар Цоцорков. Тя ще се връчва всяка година от Фондация „Асарел“ на най-изявения студент от МГУ. Димитър Кайков изучава „Управление на ресурси и производствени системи“, като успехът му е 5,99.
  Доклад за състоянието на минерално-суровинната индустрия представи председателят на Управителния съвет и на БМГК проф. дтн Николай Вълканов. Очакванията на бранша са, че лекото повишение на цените на основните суровини ще продължи и през 2017 г. Това ще е гаранция за устойчивото развитие на бранша, което носи ползи на всички негови заинтересовани страни. Започналото в края на 2016 г. колебливо нарастване на цените на световните борси, обхваща всички добивани у нас метали – мед, злато, олово, цинк. Браншът е умерен оптимист в своите прогнози и очаквания, защото средата, в която той се развива, е трудна за прогнозиране и зависи от много глобални и местни политически и икономически фактори. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.14581 )


Време за изпълнение: 0.0665 сек., 0.0084 от тях за заявки.