Новина: Две са лицензираните площадки за строителни отпадъци, които могат да използват фирми и граждани от Пазарджик - в с. Главиница и Пловдив
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
четвъртък 01 март 2018 - 14:33:49

  
Пазарджик


На територията на община Пазарджик има лицензирана от РИОСВ площадка за приемане и съхранение на строителни отпадъци, съобщи зам.-кметът Петър Петров на вчерашното заседание на местния парламент по повод сигнал на общинския съветник Евтим Янев. Площадката се намира в с. Главиница, но може да се ползва такава и в Пловдив, допълни Петров, като предупреди фирмите и гражданите, да  проучват цените за всеки отделен случай, тъй като са твърде различни.

Казусът възникна след затварянето на старото депо и невъзможността на новото да се депонират строителни отпадъци. Това наложи и промяна в концесионния договор с "Брокс", която гласуваха съветниците. При обсъждането на тази точка Евтим Янев предложи общинската администрация да изготви проект на наредба за управление на строителните отпадъци и в едномесечен срок да я внесе в общинския съвет за обсъждане. Той преведе примери с общини, в които проблемът е регламентиран  по различен начин в нормативната им уредба:
- в Бургас са разписани 3 стъпки - от сигнала през пакетирането в чували, но не повече от 3куб. м., и извозването;
- в Търговище - безплатно е транспортирането до 1куб.м., а за всеки следващ по 1,60 лв.;
- в Шумен са определени дни, в които гражданите могат да оставят до съдовете едрогабаритни отпадъци - дюшеци, матраци, мебели и др. - живеещите в северния район на града могат да направят това всяка последна събота и неделя на месеца.
Предложението на Янев , обаче не бе прието, тъй като за него гласуваха 18 съветници, а също толкова се въздържаха.

Площадката на територията на община Пазарджик се намира в местността Шеолу, посока с. Главиница, до надлеза, а оператор е "Алекса-69" ЕООД. 

Снимката е илюстративна и е на новото депо .


Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.15782 )


Време за изпълнение: 0.0661 сек., 0.0089 от тях за заявки.