Новина: Тодор Попов: Истината е, че икономически Пазарджик се развива успешно за разлика от много други съотносими градове
(Категория: Икономика)
Публикувано от pamedia
четвъртък 15 март 2018 - 15:07:45

   
Пазарджик


Така кметът на Пазарджик коментира поредицата от инвестиционни проекти, които се реализират на територията на общината през настоящата година.  Както вече стана ясно, немската автомобилостроителна компания  "Костал" през април започва изграждането на нова производствена база на 12,5 дка за 1100 работни места. "Защото са доволни хората от България и от Пазарджик, на тях тук им излиза много по-ефективно логистично и  финансово", поясни Тодор Попов. "Друг е въпросът, че когато няма места - недоволстваме, а когато има - два пъти повече", отбеляза той.

След малко повече от месец ще е официалното откриване на новата производствена мощност на пазарджишката компания РАИС за производство на металообработващи машини с ЦПУ.  В непосредствена близост на закупени  40 дка ще се изгражда и друг завод, за който се очаква всеки момент да приключи проектирането.   Общо двете компании ще разкрият повече от 250 работни места. Производствените им площадки са между шосетата за Пловдив и Мирянци, където бе построена  базата на MARES. Община Пазарджик е направила също инвестиция там, макар и неголяма, тъй като е имало проблем с канализацията и за да може да се ползва помпеното съоръжение.

"Ние използваме факта, че се намираме на едно логистично добро място, на едно добро природно място и имаме инициативни хора. Както виждаме - в цялата палитра на обществения продукт: имаме дами, които правят сделки за един милиард и които разбуниха държавата, има други дами, които пък участват в развлекателни шоа - и също постигат успехи. Те са наши известни съгражданки. Всичко това е повод за гордост. Пазарджик е актуален." Така Тодор Попов очерта популярността на града, особено през последните седмици, преди да отправи със сериозен тон предупреждение: "Искам  да обърна внимание, че аз лично няма да позволя и считам за неприемливо за всеки един от нас и от мен , като кмет, които и да са  и в качеството на каквито и да са, да подценяват града и хората, които живеят в него. Пазарджиклиите са умни и находчиви хора. И това, че някои не го разбират, си е техен проблем. В живота едни от най-важните неща са добрите и коректни отношения. Но те са взаимен процес - ако не  получаваш такива, този който не ги предоставя, може да очаква същото и от нас!"

Пазарджик Тодор Попов

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.15856 )


Време за изпълнение: 0.0712 сек., 0.0106 от тях за заявки.