Новина: Министър Ангелкова обеща министерството на туризма да подкрепи Велинград за двете чествания през септември
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
вторник 20 март 2018 - 18:02:50


Министър Ангелкова

Министърът на туризма Николина Ангелкова бе на работно посещение във Велинград за среща с представители на местната власт и туристическия бранш от региона. По време на срещата министър Ангелкова обеща,  че Министерството на туризма ще подкрепи финансово тържествата за двата юбилея, които Велинград ще чества през септември - 10 години СПА столица на Балканите и 70 години от създаването на Велинград. Те ще бъдат тържествено отбелязани на 1 и 2 септември.
По време на срещата бе съобщено, че ще се обърне специално внимание на общините, които са определени като курортни центрове или национални курорти, за да ползват  приоритетно финансиране. Стана ясно, че Министерството на туризма  работи по обществената поръчка за създаване на Единна система за туристическата информация (ЕСТИ), която трябва да свърже в реално време регистрите на хотелите с МВР, НАП и общините, а до 6 месеца ще бъде готова и демоверсията на системата.

След срещата министър Ангелкова, народният представител от ГЕРБ – Димитър Гечев и кметът на Велинград д-р Коев посетиха ПГИТ „Алеко Константинов”, където се срещнаха с преподаватели и възпитаници на гимназията.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.15891 )


Време за изпълнение: 0.0650 сек., 0.0062 от тях за заявки.