Новина: Заседание на Областната комисия по безопасност на движението
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
вторник 20 март 2018 - 14:14:46

  
Пазарджик


Под председателството на заместник областния управител Петър Белчев Областната комисия по безопасност на движението по пътищата в  област Пазарджик проведе заседание, на което прие Доклад за състоянието на безопасността на движението в област Пазарджик през 2017 година и мерки за нейното подобряване през 2018 година

Данните в прадставения от главния секретар на областна администрация Светлан Карталов анализ сочат за неизпълнение на планираното  за 2017 година. Нараснали са и жертвите, и ранените и броят на тежките катастрофи по пътищата на региона. Загиналите през 2017 са 37 спрямо 21 през 2016 г.

Във връзка с разпоредените от гл. прокурор Цацалов проверки за състоянието на пешеходните пътеки бе отчетено, че в 5 общини пешеходните пътеки са напълно изрядни и в съответствие със законовите изисквания. Представителите на общините Пазарджик заявиха, че нямат планирани средства в бюджетите си за стриктно изпълнение и подновяване на маркировката на пешеходните рпътеки, за които освен боята, се изискват по 5 броя пътни знаци на пътека. Така цената на една пешеходна пътека възлиза на повече от 250 лева.

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.15892 )


Време за изпълнение: 0.0663 сек., 0.0082 от тях за заявки.