Новина: Кметът при откриването на „Писковец“: Пред нас стои предизвикателството как да свържем новия парк с парк „Острова“
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
четвъртък 03 май 2018 - 13:25:23

Пазарджик

Ремонтираният парк „Писковец“ беше официално открит днес с тържество с участието на деца. „Всички помним какво беше тук – един змиярник, една занемарена част, която не отиваше на нашия град. Сега имаме още една територия от града, която придобива вида, който ние заслужаваме“, каза кметът Тодор Попов и благодари на изпълнителите – фирмата на Ангел Палозов, служителите от общинските мероприятия, както и на хората, дали идеи за развитието на парка.
Паркът обхваща площ около 30 дка. На няколко места са монтирани беседки с оборудване за барбекю и чешми, детстки площадки и кътове за отдих. Площадката за стрийт фитнес е предназначена, както за любители, така и за състезания. Парковото осветление на алеите се допълва и с осветителни тела със слънчеви батерии, разположени по дигата на р. Марица. Паркът е свободна зона и за домашни любимци. В най-скоро време ще има и съоръжения за дресировка на кучетата, така че стопаните им ще могат да ги обучават в парка. А това, което предстои е свързването на „Писковец“ с парк остров „Сбовода“:

„В средносрочен план пред мен и пред главния архитект предстои предизвикателството как  в следващите години да измислим начин, по който да свържем този парк с парк „Острова“, за да има безпроблемно придвижване, особено за колоездачите, за да могат да ползват и двете зони“, сподели Тодор Попов. Заедно с хората, които бяха дошли за откриването на парка, кметът разгледа новите спортни и барбекю съоръжения. 

ПазарджикПазарджикПазарджикПазарджикПазарджик
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.16173 )


Време за изпълнение: 0.0481 сек., 0.0056 от тях за заявки.