Новина: Разминаване от 19,4 млн. лв. между брой коли и приходи на пунктове за годишни технически прегледи констатира НАП, започва проверки
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
четвъртък 03 май 2018 - 15:21:48

 
Пазарджик


НАП започва масови данъчни проверки в пунктовете за годишни технически прегледи (ГТП), съобщиха от офиса на агенцията в Пазарджик. Освен за издаването на касови бележки и отчитането на оборота, инспекторите ще следят и за спазването на осигурителното законодателство.
Обобщените данни за извършените прегледи, които всички пунктове за ГТП подават към Министерство на транспорта, информационните технологии и съобщенията, са анализирани в приходната администрация, като са съпоставени с данните от фискалните им устройства.
При 326 пункта са установени значителни разлики между подадената информация за прегледаните автомобили и отчетените приходи на касовите апарати. Първоначалните оценки сочат, че общата сума на укритите приходи е в размер на 19,4 млн. лв. Ако тези несъответствия се потвърдят, на фирмите, които стопанисват пунктовете, могат да бъдат възложени и ревизии, допълват от НАП.
От приходната администрация напомнят на клиентите на пунктове за ГТП, че за всяка заплатена от тях такса за преглед задължително трябва да получат и касова бележка. За нарушения на данъчните изисквания могат да се подават сигнали на телефона на НАП 0700 18 700.  


Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.16175 )


Време за изпълнение: 0.0632 сек., 0.0083 от тях за заявки.