Новина: Графика на абитуриентските балове в Пазарджик и мерки за нормалното им протичане предоставиха от полицията
(Категория: Интересно)
Публикувано от pamedia
сряда 16 май 2018 - 12:20:51

 
Пазарджик


Предстоят традиционните абитуриентски балове в областта. Те са повод за радост и удовлетворение от завършването на средното образование от страна на младежите и гордост за техните родители и близки. За да не бъдат допуснати пътни инциденти с абитуриенти, извършването на престъпления и нарушаване на обществения ред, от ОДМВР-Пазарджик и Районните управления областта са предприети редица мерки. Проведени са срещи с представители на учебните заведения за уточняване на графика за провеждането на баловете. Охраната на всяко едно от тържествата ще се осъществява от униформени служители на съответното полицейско управление.  В заведенията с абитуриенти няма да бъдат допускани лица с агресивно поведение, носещи огнестрелно оръжие и боеприпаси или такива, които нямат отношение към събитието. Допълнителни патрули на „Пътна полиция” и „Охранителна полиция” ще следят за спазването на правилата за движение по пътищата непосредствено преди започването на тържествената вечер, както и след нейния край. За целта служителите ще използват и записваща техника за документиране на извършените нарушения. Водачите на МПС ще бъдат проверявани за правоспособност, употреба на алкохол и рискови изпреварвания. Ще се следи и за неправилно превозване на пътници /показващи се от прозорците и люковете на автомобилите или седнали върху рамките на вратите/; возене на повече пътници от броя от местата за сядане в автомобилите.
Служители от РД „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пазарджик са извършили проверки в питейни заведения, ангажирани с посрещането и настаняването на хора, по повод абитуриентските балове. Проверени са изправността на средствата за пожарогасене, инструктирани са собствениците и персонала за реагиране при случай на инцидент. 

Ръководството на Областната дирекция на МВР в Пазарджик пожелава на абитуриентите и техните родители весели и безаварийни празници, радост и щастливи моменти.


График за провеждане на абитуриентските балове в Пазарджик

1. ПГМЕТ – 19.05.2018г.
2. ПГХХТ – 23.05.2018г.
3. ПГИМ – 24.05.2018г.
4. ПГ по фризьорство и ресторантьорство – 24.05.2018г.
5. ПГ „Иван .С. Аксаков“ – 24.05.2018г.
6. ЕГ „Бертолт Брехт“ – 25.05.2018г.
7. МГ „Константин Величков“ – 25.05.2018г.
8. СУ“Георги Бенковски“ и СУ „Д-р Петър Берон“ – 25.05.2018г.
9. СУ „Д-р Петър Берон“ – Белово – 26.05.2018г.
10. ПГСС „Царица Йоана“ – 26.05.2018г.
11. СУ „Георги Брегов“ – 26.05.2018г.
12. ПГСА – 27.05.2018г.


Успоредно с провеждането на баловете от РУ-Пазарджик и сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР са създали организация за охраната и нормалното протичане на всички празнични инициативи в близките две седмици. В тази връзка ще се наложат следните временни организации на движението:
21 май, Празник на град Пазарджик – служители на пътна и охранителна полиция ще съпровождат литийното шествие, което ще тръгне сутринта от църквата „Св. Св. Равноапостоли Константин и Елена“ и ще премине по бул. „Георги Бенковски“ до Централната част на града. 
24 май, Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост – за времето от 10.00ч. до 11.00ч. се забранява движението на ППС  по улица “ Княз Александър Батенберг“ в отсечката между кръстовищата с бул. „България“ и ул. „11-ти август“, по булевард „България“ в отсечката между кръстовищата с ул. „Виделина“, ул. „Княз  Александър Батенберг“  до кръстовището с ул. „Цар Иван Шишман“, по ул. „Генерал Гурко“ до разклона с ул. „Завоя на Черна“.
01 юни, Деня на детето, за времето от 10.00ч. до 11.30ч. се забранява движението на ППС по бул. „България“ в отсечката между кръстовищата с улиците „Цар Иван Шишман“ и „Княз Александър Батенберг“.

За ограниченията, наложени със Заповеди на Кмета на Община-Пазарджик, ще следят служители на сектор „Пътна полиция“ и РУ-Пазарджик. Ограниченията не се отнасят за обществения тролейбусен и автобусен транспорт и за автомобилите със специален режим на движение. 


Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.16251 )


Време за изпълнение: 0.0718 сек., 0.0083 от тях за заявки.