Новина: Освен да празнуват, ловците показаха толерантност, разбиране и взаимопомощ навръх юбилея си
(Категория: Интересно)
Публикувано от pamedia
понеделник 01 октомври 2018 - 17:43:36

 
Пазарджик


Голям празник сътвориха отново ловците от Пазарджик за поредния юбилей на сдружението си. По традиция и  125-та годишнина на ловно-рибарското сдружение „Сокол 1893” се състоя на  стрелбищния комплекс в местността Писковец. И пак по традиция тържеството започна с водосвет и изнасяне знамената на дружинките и сдружението.

В приветственото си слово председателят на  ЛРС „Сокол 1893” Евгени Абаджиев отчете дейността на  организацията за периода и поздрави членовете и гостите. Той отбеляза, че ловците са над 1500, а заедно с риболовците - 2500, и декларира готовност за борба срещу намеренията на  псевдоеколози в национален и световен мащаб да ограничат и дори отнемат правото да се ловува.
Председателят на „Сокол 1893” връчи  грамоти за подкрепа и съдействие на дейността на дружеството на народния представител Десислава Тодорова, зам.-министъра на земеделието и горите д-р Лозана Василева и на областния ръководител на ПП ГЕРБ Найден Шопов. С награди и подаръци бяха отличени и заслужили членове на оргиназицията и представители на дружинки от страната.
 Сред официалните гости бяха още народният представител от "Атака" проф. Станислав Станилов,„Атака”, областният управител Стефан Мирев, зам.-кметът на Пазарджик Петър Петров шефове на структурни звена в горското стопанство и на ловно-рибарски дружества от страната.


Изпълненията на съставите от ОДК бяха изпратени с аплодисменти. Концертът на Володя Стоянов вдъхнови юбиляри и гости, а с музиката на оркестър „Шекерите“ се изви хоро.

По традиция се състоя и състезание по транжиране, в което участваха отбори  Звъничево, Алеко Константиново и Щърково, като най-добри бяха звъничевци.

Традицията бе спазена и при приготвянето на храната. За всички Ути Бъчваров сготви курбан в "челото" на локомотив и кебап от 100 кг. месо,  гъби и зеленчуци.

И докато тържеството вървеше, лек инцидент по трасето към Писковец показа , че ловците, освен да се веселят, могат и да си помагат в трудни моменти. При разминаване джип пропадна в разширението на дигата на р. "Тополница" и бе на косъм да се преобърне. За изтеглянето му се отзоваха колеги с по-мощни автомобили, а от двете страни на инцидента се образуваха  колони. Под невероятните облаци от прах обаче хората изчакваха търпеливо, разсъждавайки, че всекиму може да се случи. 
ПазарджикПазарджикНовина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.16877 )


Време за изпълнение: 0.0725 сек., 0.0107 от тях за заявки.