Новина: Пожарникари апелират гражданите да сигнализират за палене на сухи треви. 44 пожара са гасени през уикенда
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
понеделник 19 март 2012 - 13:31:27


Въпреки предупрежденията на огнеборците, продължава безогледното палене на отпадъци, сухи треви и стърнища на територията на цялата област, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Пазарджик.

За времето от петък до днес пожарникари и спасители от ОУПБЗН-Пазарджик са се отзовали на общо на 56 сигнала, като 44 от тях са от споменатия по горе вид. Освен че е в нарушение на нормативната уредба, безразборното палене може да доведе до много сериозни последици за горския и полски фонд. Допълнително затруднение за движение по пътните артерии създава и задимяването от горящите треви. Това са реални предпоставки за пътно-транспортни произшествия.
Предприети са действия от страна на Районните служби „Пожарна безопасност и спасяване” и РУ „Полиция” в цялата област за създаване на съвместни патрули, които да следят за наличието на нарушители. При наличие на данни за извършено престъпление от общ характер извършителите ще бъдат задържани за срок от 24 часа.
От „Пожарна и аварийна безопасност“ апелират към гражданите за повече бдителност и ако забележат палене на сухи треви, стърнища и отпадъци да сигнализират незабавно за това на телефона за спешни повиквания 112.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.1702 )


Време за изпълнение: 0.0641 сек., 0.0062 от тях за заявки.