Новина: Пазарджик се включи в кампанията „Капачки за бъдеще“ за закупуване на кувьози
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
понеделник 08 април 2019 - 08:22:38


Капачки

През изминалия уикенд се проведоха 6 от 9-те събития на благотворителната кампания КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ в градовете Варна, Велико Търново, Враца, Плевен, Пазарджик и Шумен. В неделя, 7-ми април, хиляди българи  събраха и предадоха над 6 тона пластмасови капачки.
Със събираните от кампанията средства организаторите,  -Мартина Йорданова и Лазар Радков, закупуват жизнено важна апаратура - кувьози за най-малките, бебенцата на България за общинските болници в малки населени места. За съжаление, наличната апаратура в същите болници е стара и амортизирана, най-често тя работи там от 70-те и 80-те години на миналия век.

Всяко трето дете, което е било в кувьоз, получава увреждане на очите, поради стара и амортизирана техника. За съжаление, всяко десето дете в България се ражда недоносено и бива поставяно в кувьоз.

От стартирането на кампанията през октомври 2017 досега, КАПАЧКИ ЗА БЪДЕЩЕ са събрали средства за 11 кувьоза, като 6 от тях са вече дарени в МБАЛ Червен бряг, МБАЛ Чирпан, МБАЛ Ботевград, МБАЛ Нова Загора, МБАЛ Троян и МБАЛ Кнежа.
До броени дни организаторите ще обявят къде ще дарят останалите кувьози.

Кампания по събиране на пластмасови капачки продължава. През следващия уикенд ще бъдат проведени още 3 събития в градовете:
София, 13-ти април,  от 09:00 до 15:00ч на малкия паркинг пред Национален стадион „Васил Левски”;
Пловдив, 13-ти април, от 10:00 до 14:00ч на паркинга на магазин МЕТРО 1;
Благоевград, 14-ти април, от 10:00 до 14:00ч в Информационния център.

В центъра на Пазарджик по инициатива на младежите от Съвета за младежка политика е поставено метално сърце – в него постоянно могат да се предават капачки за рециклиране, като средствата от тях се използват за същите цели. Така целогодишно пазарджиклии могат да подпомагат инициативата, като в същото време опазват околната среда.

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.17721 )


Време за изпълнение: 0.0663 сек., 0.0077 от тях за заявки.