Новина: Рок, ученическа любов в музикален съпровод и признанието на приятели и почитатели получи Илия Михайлов за втората си книга „Когато вали“
(Категория: Култура)
Публикувано от pamedia
сряда 17 април 2019 - 20:34:49

 
Илия Михайлов


Втората книга на Илия Михайлов – „Когато вали“, имаше своето музикално-сценично представяне тази вечер,  рамкирано  от рока на легендарната група "Конкурент" и специалното участие на нейния фронтмен Емил Анчев.
"Посвещавам тази книжка на 155-годишнината от създаването на  моето училище - Средно училище "Георги Брегов",  домът на изкуствата в Пазарджик. Горд съм, че съм негов възпитаник и вече почти 19 години работя в него, опитвайки се да бъда полезен на нашите прекрасни деца". Това сподели авторът на „Когато вали“ непосредствено след приятелското си послание към абитуриентите, с което ги призова: "Опитайте се да не забравяте, че сте българи и се гордейте с това, където и да ви отвее този коравосърдечен циник - вятърът на живота. Дори един ден да се разхождате по улица  "Шанз-Елизе" в Париж, на площад "Пикадили" в Лондон или "Пето" авеню в Ню Йорк, винаги помнете нашия малък Пазарджик и го носете в сърцето  и мислите си!"
В персоналните си благодарности към всичи, с чиято помощ книгата се появи на бял свят, Илия Михайлов благодари на първо място на кмета Тодор Попов за доверието и подкрепата с "огромно уважение и признателност", като отбеляза, че той изпълва изцяло със съдържание думата "меценат". А също така и на Ива Забуртова и Диляна Матакинва от неговия екип.
Специални благодарности получи и Георги Спасов, който "за втори път успява майсторски да сглоби пъзела от различните по вид и съдържание елементи". "Направи прекрасен макет на книгата, обособи я смислово и я раздели на глави, сподели с мен трудностите и емоциите като опитен шерп, който изкачва за пореден път планината", поясни Илия Михайлов.
Със свои изпълнения на сцената на зала "Маестро Г. Атанасов" се представиха и учениците от  СУ "Георги Брегов" Мария Гайдова, Георги Начев, Теодор Димитров, който бе и водещ,  и Камерна формация „Омана“.
След представянето  талантливият писател,  преподавател и  блогър лично подари всички екземпляри на  присъстващите и обясни, че съвсем скоро книгата ще бъде достъпна свободно и в Интернет.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.17784 )


Време за изпълнение: 0.0472 сек., 0.0075 от тях за заявки.