Новина: Ученици от НУ "Отец Паисий" в ЦНСТ - Пазарджик
(Категория: @)
Публикувано от pamedia
четвъртък 25 април 2019 - 10:52:31

Доброто е най-прекрасната музика за душата
Ромен Ролан, френски писател
    Училището не само е място, в което децата учат математика, езици, история и география. Училището е място, в което се възпитава в толерантност, формиране на нравственост и добронамереност, преодоляване на агресията, гражданско самосъзнание, хуманност, позитивно отношение и др.


НУ

  

  И когато мисията е да се прави добро,  когато всички са обединени в правенето на тази идея – деца, родители и учители, светлината се появява и ни води по правилните пътеки в живота.
 

   Дни преди най-светлия християнски празник Великден ученици от IV клас от НУ „Отец Паисий“ се обединиха, за да подарят усмивка, приятелска ръка и музика на свои връстници от Центъра за настаняване от семеен тип в град Пазарджик. С вълнение пристъпиха в Центъра в квартал „Устрем“, за подарят закупените от тях музикални инструменти – ксилофони, маракаси и йоника за деца, с увреждания - различни, но и еднакви– с детска радост, изненада и щастие в очите, все неща, които има във душата на всяко дете, което познае доброто.
Дано доброто бъде заразно! И не само по Коледа и Великден, а всеки ден, всеки миг, когато се питаме как да постъпим –дали да изберем да сме щастливи, когато даваме или не. Защото в това се крие смисълът на нашето съществуване. И на това да даваш трябва да учим децата си.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.17843 )


Време за изпълнение: 0.0695 сек., 0.0088 от тях за заявки.