Новина: Точно час продължи блокадата на медицинските сестри в Пазарджик
(Категория: Здраве)
Публикувано от pamedia
петък 21 юни 2019 - 18:57:52

Пазарджик


Точно в 18:00 часа групата медицински сестри напуснаха платното при бившата казарма на ул. "Царица Йоанна",  като използваха изцяло разрешеното им време от един час за блокиране на движението по една от най-натоварените улици в Пазарджик.

След три месеца това е вторият протест в Пазарджик, но няма да е последният,  заяви в началото координаторът за Пазарджишка област Димитрия Димитрова. За да подкрепят колежките си, в Пазарджик пристигнаха представителки от  Казанлък, Девин, София, Пловдив и Пещера.

Националната координаторка на протестите  Мая Илиева обяви, че вече е учредена и регистрирана Асоциация на българските медицински сестри, като това е една от най-важните стъпки за постигане на целите им.

Всички изказващи се бяха категорични, че протестът не е просто за по-високи заплати, а за промяна на системата в здравеопазването. Те поискаха среща с премиера Бойко Борисов. Според тях нищо от обещаното не е изпълнено, а като главен виновник посочиха министър Кирил Ананиев.

Сестрите от държавната болница в Сливен започват от 1 юли едночасова предупредителна стачка, а от 11 юли - ефефективна, ако до тогава не бъдат изпълнени исканията им.

Александър Александров от организацията на фелдшерите в България поздрави протестиращите и приветства създаването на независимата асоциация на медицинските сестри, като призова за едниство.
След края на протеста организаторът от Пазарджик Димитрия Димитрова покани всички в двора на собствената си къща, за да обсъдят по-нататъшните си действия. 
Пазарджик
.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.18188 )


Време за изпълнение: 0.0672 сек., 0.0083 от тях за заявки.