Новина: Валя Балканска и гайдарят Петър Янев - на 70-годишния юбилей на гимназията по горско стопанство във Велинград
(Категория: Образование)
Публикувано от pamedia
събота 22 юни 2019 - 12:12:45

vg190622a.jpg

Националната гимназия по горско стопанство „Христо Ботев”- Велинград отбеляза 70 годишен юбилей. Народната певица с космически глас Валя Балканска и гайдарят Петър Янев дадоха началото на тържествения концерт с изпълнението на "Хубава си, моя горо". Преди това беше открита новата многофункционална сграда в училището с физкултурен салон, конферентна и фитнес зала. Лентата бе прерязана от кмета на община Велинград д-р Костадин Коев и министъра на образованието и науката Красимир Вълчев.vg190622b.jpg
 В новата зала д-р Коев връчи почетни плакети на петима възпитаници на училището  за участието им в национални и международни състезания в областта на горското и ловно стопанство, с което допринасят за издигане авторитета на община Велинград.

Официални гости на юбилея бяха и областният управител Стефан Мирев, ректорът на ЛТУ проф. Иван Илиев, проф. Иван Палигоров, народният представител Сергей Кичиков, председателят на ОбС инж. Мареков, общински съветници, директори на професионални гимназии, училища и образователни институции от цялата страна, бивши и настоящи директори, преподаватели и възпитаници на гимназията. 
vg190622.jpgНовина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.18189 )


Време за изпълнение: 0.0676 сек., 0.0087 от тях за заявки.