Новина: Община Пазарджик: Валежите забавиха обработката срещу гъсеници. Вече са обработени 250 дървета
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
четвъртък 27 юни 2019 - 12:45:10


Срещу гъсениците

Честите валежи в последните седмици възпрепятстваха по-ранната обработка срещу гъсеници, но дейността ще продължи до окончателното справяне с популацията, съобщиха от Община Пазарджик.
Във връзка с изпълнението на договор за извършване на растително-защитна обработка срещу гъсеници на Бяла американска пеперуда, вече са обработени над 250 дървета. За обработките в градска среда се използва  биологичен инсектицид  ДиПел 2X. Неприятелят е многояден вид  и напада над 200 вида растения. В момента върви обработка на първо поколение гъсеници, а втората ще започне от 20 юли. Сериозна причина за разпространението на вредителите са дворове  на  частни къщи и   дворове на фирми, където е невъзможен достъпът.

От Община ПАзарджик поднесоха извинение за причиненото неудобство и  приканват за разбиране сериозността на проблема. Заявки за обработки се приемат чрез подаване на писмено заявление в Центъра за информация и услуги на гражданите в Община Пазарджик и на телефона за сигнали на Община Пазарджик - 034 / 96 96 96.


Срещу гъсениците

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.18215 )


Време за изпълнение: 0.0675 сек., 0.0090 от тях за заявки.