Новина: Тази вечер в Паталеница е премиерата на „Сън в лятна нощ“
(Категория: Култура)
Публикувано от pamedia
петък 26 юли 2019 - 12:11:21

ПЕтровден

Кулминацията на събитията по повод двадесетата ни годишнина ще бъдат днес и утре, 26 и 27 юли, с премиерата на "Сън в лятна нощ". Преди представлението ще се състои тържественото връчване на новоучредена награда – почетна шпага за принос към развитието на Паталеница. Самото представление е от 21 часа.
След като зарадва паталенската публика с "Дванайсета нощ" през лято 2016г, режисьорът Тери Фендър (Директор на Академията по театрално и филмово изукство, Falmouth University, Великобритания) отново се присъединява към екипа на Шекспирова театрална школа „Петровден“. Гласът и пеенето този път са поверени на Даниèл Мониè (Ръководител на катедра Театър и Танц, Falmouth University), музиката - на Йосиф Герджиков, а костюмите и сценографията отново на Теодора Лазарова.

Школата "Петровден" е единствена по рода си в България. За 20-годишната й дейност са поставени на сцената 40 произведения на Шекспир, както и авторските текстове, оживели на лятната сцена в Паталеница. Проектите на школата се реализират с финансовата подкрепа на Община Пазарджик.

За представленията има организиран транспорт от паркинга на магазин „Била“ (бул. „Георги Бенковски”) в Пазарджик. За спектаклите на 26 и 27 юли - начален час на отпътуване - 19:30 ч.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.18355 )


Време за изпълнение: 0.0680 сек., 0.0084 от тях за заявки.