Новина: Актьор и музикант – в основата на инициативата за ремонт на залата към читалище „Христо Ботев“
(Категория: Култура)
Публикувано от pamedia
понеделник 05 август 2019 - 16:56:22

Лъчезар Урушев и Александър Братоев

Актьорът Александър Братоев и музикантът Лъчезар Урушев стартират инициатива за ремонт на залата при читалище "Христо Ботев" и облагородяването на зоната около читалището. Още в първата си среща с шефа на отдел „Култура“ в Община Пазарджик  – Диляна Матакиева, те получават уверението ѝ, че ремонтът на залата винаги е стоял на дневен ред на общината.


Незабавната реакцията на местната администрация е веднага да започне почистване на залата. Самият ремонт на залата е в приоритетите на Общината за следващата година, а в момента се извършват подготвителни дейности. Вратата е укрепена, извозени са старите мебели, както и купища складирани боклуци. Предстои да бъдат подменени стъклата, да бъде ремонтиран покривът. А двамата творци планират да направят съвместна благотворителна инициатива – концерт или спектакъл, с който да съберат средства за допълнителни ремонтно-възстановителни дейности. Двамата са бивши възпитаници на школи към читалището.

Сградата на читалище "Христо Ботев" е открита през 1964 г. До 2014 г. салонът е ползван от театъра за куклени представления, след което театърът го връща на читалището, но в състояние, в което не може да се използва. С инициирания ремонт се цели именно съживяване на дейността на салона към читалището. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.18391 )


Време за изпълнение: 0.0775 сек., 0.0087 от тях за заявки.