Новина: Полицаи и горски ще следят за правилното транспортиране на ловното оръжие утре
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
петък 09 август 2019 - 17:43:22

kluchalka_orazie.jpg


На снимката: Заключващ механизъм за спусъка на оръжие

На 10 август /събота/ ще започне новият ловен сезон за пернат дивеч. В тази връзка от районните управления в областта са предвидени марки за недопускане на инциденти с огнестрелно оръжие. Предстоят проверки, в които освен униформени полицаи ще се включат представители на Регионалната дирекция по горите и отговорниците по лова, съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Пазарджик.
Екипите ще следят за правилното транспортиране на ловното оръжие, използването му по предназначение, съхранението на боеприпасите. Апелираме към всички ловци да носят със себе си задължителните документи необходими при проверка от страна на полицейските служители.
Ловците, имащи разрешение за носене и употреба на оръжие, трябва да пренасят оръжието без поставени в него боеприпаси, а барутът и капсулите - разделно едни от други. Оръжието се пренася в затворен транспортен куфар, дългоцевното оръжие може да се пренася и в калъф със заключващо устройство на спусъка, напомниха от полицията. Абсолютно е забранено използването на огнестрелни оръжия от лица, които са под въздействието на алкохол, наркотични или упойващи вещества.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.18410 )


Време за изпълнение: 0.0669 сек., 0.0084 от тях за заявки.