Новина: Артин Бъздигян: РАИС показва на международното изложение ЕМО – Хановер машини с най-новите технологии в машиностроенето и от новата си производствена линия
(Категория: Политика)
Публикувано от pamedia
понеделник 16 септември 2019 - 15:48:14

РАИС

ХАНОВЕР. Пазарджишката фирма РАИС за поредна година участва на международното специализирано изложение за машини и технологии ЕМО в Хановер, чието официално откриване е днес, 16 септември 2019 г. На световното изложение за металообработване участват общо три български компании и освен РАИС продукцията си показват "ЗММ холдинг България" и "ВСК Кентавър – Инструментален завод "Динамика" – Дряново. Над 2 хиляди са изложителите на ЕМО-2019 – от близо 50 страни в света. Пазарджишката машиностроителна компания участва с 3 машини от най-новата си производствена линия - RAIS Advance Line.
На щанда на РАИС откриваме инж. Артин Бъздигян, който специално за ПА медия и за читателите от Пазарджик представи участието на фирмата на ЕМО:
„Това е поредното участие на РАИС на едно от най-престижните изложения в нашия сектор машиностроене. ЕМО-Хановер привлича милиони специалисти от всички части на света и това, че сме една от трите български фирми, които участват тук, е показателно за нивото на производството ни. РАИС показва на ЕМО 2019 три машини от най-новата си производствена линия RAIS Advance Line. Всички те са разработени с най-новите технологии и на всяка една от тях правим демонстрации на тези нови разработки. Една от машините ни е оборудвана с робот и палетна станция. Двушпинделният ни струг е с нова опция, която позволява да се контролира счупването на стружката. Това осигурява по-високо качество на обработваната повърхност и по-дълъг живот на инструмента. Вертикалният ни обработващ център има нови функции, които дават възможност на оператора да подготвя програмата за следващия детайл на компютър и само да го зареди на машината. Това намалява значително престоя на машината. За постигане на високо качество на обработваната повърхност се използват опции, които потискат вибрациите по време на обработката и се изглажда пътят на инструмента. Петосният ни център е с вградени най-нови технологии, гарантиращи високо качество и точност на обработваните повърхности, както и за контрол на грешката между зададения и реалния път на инструмента. Машината е оборудвана с опция за избягване на сблъсък, тя знае своята геометрия и спира в ситуации, когато програмата за обработка на детайл не е направена спрямо нейната геометрия. Всички тези нови технологии демонстрираме тук в Хановер. Радостно е, че получаваме признание от партньорите ни. Едни от първите посетители на нашия щанд днес бяха специалистите от FANUC, Япония, с които си партнираме вече 25 години.
РАИС ЕМО ХАОВЕР 2019

Изложението ЕМО – Хановер продължава до 21 септември.

РАИС ЕМО ХАНОВЕРНовина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.18594 )


Време за изпълнение: 0.0679 сек., 0.0092 от тях за заявки.