Новина: Тодор Попов: Пазарджик се развива успешно икономически. Усилията сега са съсредоточени в повишаване стандарта на живот
(Категория: Политика)
Публикувано от pamedia
сряда 23 октомври 2019 - 11:32:27

Тодор Попов


И с новия устройствен план, и с разширяване обхвата на предоставяните услуги ще продължим да подпомагаме бизнеса, увери Тодор Попов на заключителната си пресконференция, на която представи приоритета си „Инфраструктура и бизнес климат”. Бизнесът винаги е бил обгрижван от администрацията. Наслушах се на какви ли не приказки. Всеки, който е дошъл, е получил необходимото внимание, създадени са му условия за работа, каквито трябва да бъдат. И затова хората идват. Така ще бъде и занапред. Кой си е отишъл?! В Икономическата зона, където допреди 10 години беше само „Еми стил”, сега всичко е изкупено,  строи се, ремонтира се, а беше змиярник, сподели Попов.

 Пазарджик се развива успешно икономически. Усилията сега са съсредоточени в повишаване стандарта на живот. А това ще стане като има по-голяма конкуренция между фирмите, като идват компании, които предлагат по-високи заплати. Това веднага оказва своето влияние на пазара на труда. По статистика възнагражденията в Пазарджик се увеличават средно между 18 и 22% годишно. Проблемът е, че тръгваме от ниска база. Но вървим в правилна посока. Икономическите показатели на града всеки може да ги види в статистиката, а и всеки може да отиде в 17 часа на моста на Марица и да види как се чака 10 минути за включване в движението, да преброи идващите от Икономическата зона коли, препоръча Тодор Попов. Кога са мислили пазрджиклии, че ще идват пловдивчани и софиянци да прекарват уикенда тук, попита риторично той и поясни, че политиката е като строежа на една къща - за тези години е поставен здрав темел и изграден първият етаж на общия ни дом, но трябва да продължи градежът, за да се стигне до покрива.
Всички икономически прогнози в средносрочен план за България и конкретно за на нашия регион са изключително позитивни и устойчиви. Това ни дава шансове и трябва да изиграем правилно картите си. Затова съм убеден, че по-доброто предстои - обобщи кметът.

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.18816 )


Време за изпълнение: 0.0662 сек., 0.0080 от тях за заявки.