Новина: Световната шампионка Йорданка Георгиева организира Първи международен турнир за купа „Виктория“
(Категория: Спорт)
Публикувано от pamedia
сряда 23 октомври 2019 - 16:03:23

Виктория къп

Родената в Пазарджик световна шампионка по художествена гимнастика от Баку 2005 с българския ансамбъл Йорданка Георгиева организира  Първи Международен турнир за купа „Виктория”
Той ще се проведе от 8 до 10 ноември в зала „София” в столицата, като до момента участието си са заявили 500 деца от седем държави.
Специално за турнира  за първи път  ще бъдат събрани и показани на едно място  българските олимпийски медали в художествената гимнастика, сред които е и отличието на Ренета Камберова от  Рио 2016.  Тя самата също потвърди, че ще присъства на състезанието. Ренета Камберова е отговаряща за спортната политика в Пазарджик и нейно дело е разработването на програма за развитието на спорта в Пазарджик.--------------------------------------------------------------

Йорданка Георгиева е родена през 1988 г  в Пазарджик и започва да тренира художествена гимнастика в клуб "Диляна" с първи треньор Дитка Стоилова. През 2000 г. треньорката на Йорданка/ по това време с бащината си фамилия Андонова/ заминава за Норвегия и състезателката преминава в клуб "Левски", където тренира с Нешка Робева, Елизабет Колева , Лушка Бъчварова и Камелия Дунавска.  През 2005 година на финалите на Световното първенство по художествена гимнастика във Баку, Азербайджан, българският ансамбъл по художествена гимнастика, в който участва Йорданка, печели златните медали за съчетанието си с пет ленти. Старши- треньор на отбора е Лили Игнатова.
През  2013 година Йорданка  създава спортен клуб по художествена гимнастика
"Виктория"  в София,член на Българската федерация по художествена гимнастика.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.18820 )


Време за изпълнение: 0.0697 сек., 0.0107 от тях за заявки.