Новина: Заради боклука от Италия Мая Манолова отива в Батак
(Категория: Политика)
Публикувано от pamedia
петък 31 януари 2020 - 20:20:50

Мая Манолова

Председателят на гражданската платформа „Изправи се.БГ“ Мая Манолова ще се срещне с жителите на град Батак по сигнал, подаден до гражданската платформа, за складирането на тонове италиански боклук в бившия военен завод в града. Посещението в Батак ще е утре, 1 февруари 2020 г. (събота) от 11:00.
От гражданската платформа сочат, че в сигнала до тях хората от Батак са били притеснени, че в балите има токсични и канцерогенни материали, освен текстилни изрезки, стари обувки и чанти, а военният завод, където са складирани отпадъците, се намира на 100 метра от първите къщи в града.

Гражданите твърдят, че са складирани над 250 тона отпадъци, които са внесени от Италия, а боклукът е складиран в бившия военен завод, който е изоставен и не се охранява.

Това не е първата среща на Мая Манолова във връзка с подобни проблеми с боклука. Такива срещи Мая Манолова проведе в кв. „Дивдядово” в град Шумен, където се планира изграждането на завод за боклук без да бъдат питани гражданите, както и севлиевското село Яворец, където хората се опасяват от намеренията за преработка на боклук в рамките на селото, близо до река.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.19304 )


Време за изпълнение: 0.0666 сек., 0.0082 от тях за заявки.