Новина: РИОСВ - Пазарджик разреши да започне строителството на регионалното депо в Пазарджик
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
четвъртък 12 април 2012 - 12:04:12


Депото в Алеко КонстантиновоСъс свое решение по оценка на въздействието върху околната среда Експертният екологичен съвет (ЕЕС) към Регионалната инспекция по опазване на околната среда в Пазарджик одобри изграждането на Регионалната система за управление  на отпадъците в регион Пазарджик.    Проектът е на стойност 35 млн. и 900 хил. лева и се финансира от Оперативна програма „Околна среда”.Инвестиционното предложение включва изграждане и експлоатация на регионална система за управление на битовите отпадъци от общините Пазарджик, Пещера, Белово, Лесичово, Брацигово, Септември, Ракитово, Батак и Велинград, която се състои от регионално депо, регионален център за рециклиране и претоварна станция.
Площадката на депото е с обща площ 349 дка.,  от които 123 дка са на съществуващото сметище. Основната площадка ще бъде разположена в землището на село Алеко Константиново, а претоварната станция с център за рециклиране ще се изгради в местността „Еленско краище” в землището на град Ракитово и ще обслужва общините Ракитово и Велинград.
Изграждането на депото е в рамките на Националната програма за управление на дейностите по отпадъците до 2013 година. Проектът е приоритетен за региона, поради което директорът на РИОСВ-Пазарджик инж. Николай Лулов е разпоредил предварително изпълнение на решението. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.1952 )


Време за изпълнение: 0.0670 сек., 0.0088 от тях за заявки.