Новина: Как да изберете най-добрия дифузер за етерични масла
(Категория: Интересно)
Публикувано от pamedia
вторник 24 март 2020 - 12:36:53

Дифузер


Има стотици дифузери за етерични масла, които може да намерите навсякъде на различна цена. Как може да изберете подходящия дифузер за вас?

Какво е дифузер на етерично масло?

Използването на етерични масла и освобождаването им във въздуха е един от най-популярните начини за използване на етерични масла. Дифузерът е електрическо устройство, което разпространява етерично масло по ваш избор в стаята или къщата ви за избраното от вас време. Той създава прекрасен аромат и е безопасен - стига да се използва правилно.

Най-популярният тип

Хоуп Гилерман, експерт по етерични масла в Лос Анджелис, Калифорния, и автор на Есенциални масла всеки ден: Ритуали и лекарства за изцеление, щастие и красота препоръчва използването на ултразвуков дифузер. Те се предлагат във всички ценови диапазони, лесни са за почистване и обикновено не се чупят. Този тип дифузер използва електронни честоти, за да вибрира бързо - създавайки ефект като вряща вода, но без топлина. Вибрациите разграждат етеричните масла на миниатюрни микрочастици, които след това се разпръскват във въздуха като фина мъгла.

Предпочитате по-силен аромат?

Ако искате по-силен аромат, можете вместо това да изберете дифузер, който изпарява маслото, преди да го разпръсне. Използвайте небулизиращ дифузер, ако харесвате по-интензивен аромат и особено ако харесвате цитрусови масла. Те могат да бъдат по-скъпи и са много крехки, тъй като са направени от стъкло и изискват повече почистване, за да се предотврати запушване.

Избягвайте топлина

С толкова много различни дифузери на пазара е лесно да се объркате, когато изберате такъв за вашия дом. Избягвайте парните дифузери, дифузерите за свещи или дифузерите с нагревателни плочи, тъй като те нагряват маслата, нарушавайки деликатната им химия. Топлината прави етеричните масла по-малко ефективни и в крайна сметка ще трябва да използвате повече, за да постигнете резултати.


Как да използвате дифузера

След като включите устройството, може да се наложи да напълните резервоара с вода (някои дифузери не разчитат на вода) и някъде между 10-15 капки масло. Задайте времето, натиснете бутона за захранване и се наслаждавайте. Инструкциите за повечето устройства ще ви информират колко дълго могат да работят, преди водата в  резервоарът да се изпари.


цитрусови масла
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.19630 )


Време за изпълнение: 0.0663 сек., 0.0079 от тях за заявки.