Новина: 56 проби за covid-19 през вчерашния ден, под карантина са 924 души
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
вторник 24 март 2020 - 23:16:21

Пазарджик

Седем са заразените с Covid-19 пациенти от Област Пазарджик. Всички те са жители на община Пещера. Това съобщи областният управител на Пазарджик Стефан Мирев на брифинг след извънредното заседание на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса в област Пазарджик.
В референтните лаборатории през вчерашния ден са изпратени за изследване 56 проби от област Пазарджик, четири от тях са положителни и с тях общият брой на заразените с COVID 19 в област Пазарджик става 7. Новите четири проби са на жители на община Пещера и са контакти на първата заразена жена – това са нейният съпруг, две медицински сестри и една санитарка от МБАЛ „Д. Ранев“ гр. Пещера. Към настоящия момент цялото вътрешно отделение на болницата в Пещера е поставено под карантина. Общият брой на лицата, поставени под карантина в област Пазарджик, е 924.
За тримата пациенти от Пещера, които в момента са настанени в Инфекциозното отделение на МБАЛ Пазарджик, д-р Димитър Савов уточни, че състоянието им е задоволително, те имат и придружаващи заболявания. За момента няма опасност за живота им и не се налага дихателна реанимация.

Стефан Мирев съобщи, че днес в област Пазарджик са доставени лични предпазни средства от Националния логистичен център в София и са раздадени на лечебните заведения. Това са 5000 бр. хирургични маски, 700 бр. еднократни гащеризони, 5000 бр. ръкавици, 288 бр. респиратори, 714 бр. предпазни очила. Болничните легла в лечебните заведения за болнична помощ в област Пазарджик са общо 1153. Директорът на РЗИ Пазарджик д-р Фани Петрова уточни, че се предвижда пребазиране на отделенията с цел увеличаване на леглата при по-голям брой пациенти с коронавирус. Очаква се заповедта на министъра на здравеопазването, съгласно която ще бъде изготвена подробна информация за готовността на всяко лечебно заведение в област Пазарджик да приема пациенти при евентуално разрастване на епидемията.

mbalpz600.jpgНовина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.19641 )


Време за изпълнение: 0.0685 сек., 0.0083 от тях за заявки.