Новина: Д-р Пенев и Йордан Младенов поднесоха цветя в знак на признателност
(Категория: @)
Публикувано от pamedia
сряда 06 май 2020 - 13:53:18

Пещера

На 24 февруари 1994 г. с решение №143  на Общински съвет- Пещера,  6 май е обявен за ден на Пещера. Извънредното положение в България и пандемията наложиха да празнуваме празника на града по различен начин. Днес в знак на почит и уважение към всички, дали своя живот за да живеем по -добре, председателят на местния парламент д-р Николай Пенев и кметът на Община Пещера Йордан Младенов поднесоха цветя пред паметника костница в Пещера и пред паметника в Радилово.


Пещера

Двамата първи сведоха глава пред жертвата на героите, загинали за свободата и независимостта на България. Д-р Пенев и Младенов споделиха, че днес, на фона на изпитанието, което ни носи коронавируса, трябва да имаме сила на духа, повод за единство и обединение в името на общата цел.

По- късно те посетиха параклиса "Св. Георги" в Пещера и запалиха свещ за здраве, благополучие и успех във всеки дом в общината.

Пещера
"От името на Общински съвет-Пещера и от свое име отправям сърдечни пожелания към жителите на Община Пещера за здраве и вяра в доброто! Покровителят на града ни – Свети Георги Победоносец да ни закриля и помага делата да са благословени, дните - изпълнени със смисъл и разум! Да изживеем празника със сърцето си и да почувстваме силата и красотата му!" . Това пожелание отправи към жителите на Пещера председателят на ОбС д-р Николай Пенев. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.19897 )


Време за изпълнение: 0.0703 сек., 0.0116 от тях за заявки.