Новина: Празници на психичното здраве
(Категория: Здраве)
Публикувано от pamedia
четвъртък 27 септември 2012 - 11:40:06

По случай Световния ден за психично здраве – 10 октомври, сдружение „Човеколюбие” организира Празници на психичното здраве. Те ще се проведат в периода от 1 до 10 октомври 2012 г., като за всеки от дните са предвидени интересни събития.За клиентите на Център „Човеколюбие”  е предвидено двудневно обучително пътуване до Хасково, Кърджали и Смолян, литературен празник и конкурс за есе на тема „Как се грижа за своето психично здраве”, модно ревю, рисуване по вода в програмата за трудова рехабилитаци - Ателие 99, и видеомаратон. Ще има и среща – разговор за човешките ценности с представители на Общество „Бяло братство” в Колежа по семейни отношения.

Част от събитията, посветени  на Световния ден за психично здраве, ще бъде Националният семеен турнир по шахмат, който ще се проведе на 6 и 7 октомври 2012 г. в Център „Човеколюбие”. В него ще участват клиенти на Колежа по семейни отношения и техните семейства, както и семейства от цялата страна, в които има член с психиатрична диагноза.

Празниците на психичното здраве ще приключат на 10 октомври 2012 г. с публична дискусия на тема „Социалната политика на Община Пазарджик в областта на психичното здраве”, която ще се проведе на площад „Константин.Величков” – Пазарджик. На събитието са поканени да присъстват представители на централната и местната власт, партньори на организацията, съмишленици. Ще бъде обсъждано бъдещето на материалната база на социално предприятие „Човеколюбие” и на социалната услуга Защитено жилище за хора с психични проблеми.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.3135 )


Време за изпълнение: 0.0699 сек., 0.0107 от тях за заявки.