Новина: "ЕГИДА" ще получи безвъзмездно общински имот за още 10 години
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
вторник 23 октомври 2012 - 15:33:05


ЕГИДАНа заседанието на Общинския съвет в Пазарджик утре като извънредна точка ще бъде обсъждано учредяване на безвъзмездно право на ползване за срок от десет години на общински имот на ул. „Георги Райков” № 12  от Сдружение „Егида”.Сдружението и в момента е ползвател на имота  с договор  от 2002 г., като междувременно беше изградено Защитено жилище за лица с интелектуални затруднения по проект ”Красива България”. През 2006 г. жилището беше завършено и от същата година Сдружение „Егида” е доставчик на социалната услуга „Защитено Жилище”. В него са настанени  8 лица, които са изведени от институции и дейността функционира като държавно делегирана дейност.
На днешната си пресконференция кметът Тодор Попов съобщи, че сдружение “ЕГИДА” ще продължи да предоставя през следващите седем години и социалната услуга “Център за социална рехабилитация и интеграция за деца и лица с интелектуални затруднения”. Организацията има дългогодишен опит в тази област и беше избрана за доставчик на услугата след проведен конкурс. Центърът е социална услуга в общността, делегирана от държавата дейност. Той e комплекс от социални услуги, свързани с извършване на рехабилитация, социално-правни консултации, образователно и професионално обучение и ориентиране, социално включване и други. Целевата  група са деца и лица с интелектуални затруднения.
Максималният капацитет на Центъра, който работи на ул. “Княгиня Мария Луиза” №63, е 24 места, с численост на персонала - до 6 щатни бройки. Насочването на потребители се осъществява от Дирекция “Социално подпомагане”.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.3336 )


Време за изпълнение: 0.0698 сек., 0.0095 от тях за заявки.