Новина: Пет медала и сребърна купа от София за "Модел яхт клуб" -Пазарджик
(Категория: Спорт)
Публикувано от pamedia
понеделник 10 юни 2013 - 13:02:53


корабомоделистиВ почивните  дни на езерото в кв.”Дружба” в София  се проведе Националното ученическо  първенство по корабомоделен  спорт за деца и юноши, под егидата на Министерството на образованието и за наградите на Национален дворец на децата. Пазарджишкият "Модел яхт клуб" се представи с обновени отбори и в двете възрастови групи. Юношите старша възраст бяха подсилени с Димитър Марков, който от три години се състезава при мъжете, но е ученик в десети клас на МГ "К.Величков".


Основни претенденти за призовите места за поредна година бяха децата и юношите на София, Харманли и Пазарджик, като в отделни класове се намесиха и малките спортисти на Средец. При децата младша възраст напълно обновеният пазарджишки отбор успя  да се пребори за медал само в клас Старт  - Александър Атанасов заслужи среброто, а Олег Стефанов и Благовест Биджев останаха извън тройката. При юношите старша възраст Димитър Марков беше без конкуренция и с лекота се наложи в двата класа модели- Ф-3-Е и Стандарт като заслужи златните медали. Другият ни фаворит - Георги Георгиев /деветокласник  също от МГ/, се представи доста колебливо, но успя все пак да се добере до сребърните медали в класовете Ф-2-А и Старт, с което допринесе за спечелването на сребърната купа в отборното.
Златната купа отново грабнаха юношите на Харманли, а бронзовата остана за софиянци. Извън челото останаха останалите пазарджишки състезатели- Кристиан Горанов, Димитър Костадинов и Атанас Ангелов, но „люто” се заканиха, че само след две седмици, на втория кръг от Държавното в Ст.Загора, ще си го връщат на харманлиици.

                                                          змс Д.ГанчевНовина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.4946 )


Време за изпълнение: 0.0720 сек., 0.0103 от тях за заявки.