Новина: Световната купа по авиомоделизъм отпътува за Русия
(Категория: Спорт)
Публикувано от pamedia
понеделник 08 юли 2013 - 13:01:16


Авиомоделизъм Черногорово 2013     За пореден  път Модел яхт клуб-Пазарджик  бе домакин на голямо спортно  събитие. На летище Черногорово през почивните дни се проведа кръг от Световната купа по авиомоделизъм  за свободно летящи модели- класовете F1. Само ден преди Европейското за юноши, тук се проведоха битките между мъжете за трупане на точки за финалните кръгове в края на годината.


Над 80 спортисти от 12 страни се впуснаха в надпреварата за „ловене” на термика и постигане на минималните три минути за влизане във флай офите, а от там и за разпределението на медалите. Още в първи тур в клас F1A /планери/ границата преминаха 30 състезатели /при общо-49 спортисти/ , за-да се пресеят до 11 в седми тур и в двата флай офа успя с 2100 точки да се наложи руснакът Михаил Косоножкин, който стана и носител на купата, следван от Авнер Стъдник-Израел с 1981 т. и Петра Меглай-Хърватска с 1928 т.
От българските състезатели най-добре се представи Борислав Бардаров, а пазарджиклиите  Цветан Бончев остана 24-ти и Митко Цветанов – 36-ти. До пети тур Митко правеше само максимуми, но за нещастие в шестия моделът му се извиси и се изгуби в далечината, и така до края на състезанието не можа да го догони , с което се изпари надеждата ни за челно класиране. В другите класове F1B /гуменяци/ и F1C /таймери/ победиха украинските състезатели Андрей Стефанчук и Владимир Бесчастни, но тук спортистите бяха далеч по малко- 16 и 5 , където българите Никола Николов и Емил Атанасов се добраха до среброто и бронза. Въпреки променливото време и кратките превалявания функционерите на световната федерация  FAI  останаха доволни от организацията и състоянието на базата. От вторник тук започва и Европейското за юноши. Очакват се над сто състезатели от над 20 страни и още по-добри условия и отлични резултати.

                                                                   змс Д.ГанчевНовина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.5093 )


Време за изпълнение: 0.0663 сек., 0.0087 от тях за заявки.