Новина: Шествие с плакати на тема „Пазете децата!“ организираха учениците от „Отец Паисий“
(Категория: @)
Публикувано от pamedia
петък 15 ноември 2013 - 14:57:46


ОУ ОТЕЦ ПАИСИЙ ПАЗАРДЖИКВ Начално училище ”Отец  Паисий” – Пазарджик  за поредна година се проведе седмица на тема “Пазете децата”. Учениците рисуваха и направиха  изложба по темата, изработиха плакати  с призив към водачите на моторни  превозни средства: “Пазете децата!”, “Скоростта убива”, “Не карай пил!”.
  Учениците, заедно със своите учители, организираха шествие с направените плакати на едно от големите кръстовища в града и поставиха цветя на мястото на станал инцидент с дете .

„С тази инициатива възпитаниците на едно от престижните училища в града се включиха в обществена дейност, свързана с изразяването на  определена   гражданска позиция - почетоха паметта на загиналите по пътищата, призоваха  водачите на превозни средства да   спазват правилата за движение и да не забравят, че човешкият живот  е  най-важен“, заяви директорът на училището Динка Танчева. „С инициативата децата напомниха, че опасностите по пътищата не са природно бедствие което не може да бъде спряно, а повечето от инцидентите са предсказуеми и могат да бъдат предотвратени. Необходими са само повече толерантност, уважение и предвидливост“, допълни още Динка Танчева.  Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.5842 )


Време за изпълнение: 0.0682 сек., 0.0082 от тях за заявки.