Новина: АБВ видяха възможност за грабеж в предоставените безвъзмездно на Община Пазарджик държавни имоти
(Категория: Политика)
Публикувано от pamedia
неделя 02 март 2014 - 15:11:41


МУЦ ПазарджикНа пресконференция във вторник, 4 март, представители на Национална гражданска инициатива АБВ ще обяви позицията си по отношение на решението на Министрески съвет за безвъзмездно предоставяне на Община Пазарджик на няколко имота държавна собственост. Става въпрос за бившия ПУЦ на "Заводски строежи", терените с разрушените сгради на бившия МУЦ, два апартамента и къща с гараж, както и някога луксозната вила на бившето Външнотърговско министерство в местността Цигов чарк. На 19 февруари Министерски съвет реши, че ги предава безвъзмездно на общината, както направи по-рано с голяма част от бившата казарма.
 


От АБВ считат, че правителството по този начин предоставя въцможност за грабеж на националната база. Мотивите за това ще представят на пресконференция в Пазарджик Румен Петков, Трендафил Величков и представители на юридическия екип на АБВ.

Държавата вече предостави на община Пазарджик един държавен имот - част от казармата. Върху него започна изграждането на автогара. Част от него общината продаде и районът около бъдещата автогара се оформя като район за търговия и услуги и за жилища.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.6497 )


Време за изпълнение: 0.0657 сек., 0.0083 от тях за заявки.