Новина: Аксаковци блокираха колата на Тодор Джамбов, не пускат освободения си от длъжност директор
(Категория: Образование)
Публикувано от pamedia
вторник 15 ноември 2011 - 12:15:40


tj1511111.jpgВъзпитаници на гимназия „Иван С. Аксаков“ в Пазарджик не допуснаха директора си Тодор Джамбов до личния му автомобил, за да си тръгне, след като тази сутрин представители на Инспектората по образование в Пазарджик са му връчили заповедта за освобождаване.
Тодор Джамбов е уволнен дисциплинарно. За конкретните мотиви ще потърсим допълнителна информация от Инспектората.
Аксаковци днес скандираха „Искаме си директора“ в продължение на близо час. Млади момичета и момчета бяха барикадирали колата му, която беше паркирана предtj1511112.jpgучилището и не пускаха Тодор Джамбов да си тръгне. Пред тях той обясни, че според нормативните уредби повече няма право да остане и ще трябва да направи тази крачка, ще трябва да го пуснат.
„Това е някакво разчистване на сметки. Не им разбираме игрите на „ваши и наши“, но ние си искаме директора, защото е добър, защото по негово време се ремонтира училището, защото млад и амбициозен човек. Оставаме с впечатлението, че някой му скалъпи номер“. Това заявиха младите хора, решили да бранят директора си, като не му разрешат да си тръгне. В момента скандиращите младежи се отправят към сградата на Инспектората по образование, за да продължат протеста си там. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.650 )


Време за изпълнение: 0.0453 сек., 0.0040 от тях за заявки.