Новина: Бронз от Казанлък за „Модел яхт клуб- Пазарджик“
(Категория: Спорт)
Публикувано от pamedia
понеделник 19 май 2014 - 13:42:18


Модел Яхт Клуб Пазарджик, На язовир „Копринка”, край Казанлък, се проведе Държавното първенство по корабомоделен спорт за радиоуправляеми ветроходни яхти-класовете Ф-5. Пазарджишкият Модел яхт клуб се представи само с един състезател - миналогодишния призьор  Иван Ралчев.При изключително лошо време – често проливен дъжд и силни ветрове, Иван успя и сега да се докаже като един от водещите яхтсмени и спечели бронзовото отличие в клас Ф5-М. Тук победи бившият пазарджишки състезател мс Димитър Давидков от Благоевград.  В клас Ф5-Е се наложи отново Давидков, а Ралчев остана пети. За кратко време се появиха  мс Томчо Кулински и мс Валентин Папазов , но само да пробват новата яхта на Вальо и веднага се върнаха в Пазарджик да продължат подготовката си за предстоящите кръгове.
В клас Ф5-10 се наложи Кирил Тонев от Бургас. Независимо от лошите метеоусловия състезателите успяха да завършат всички гонки, съобщи председателят на клуба на пазарджишките корабомоделисти Димитър Ганчев.
В края на седмицата, от 23 до 25 май, Пазарджик е домакин на традиционната Национална изложба „Мемориал Н.Шишков” под патронажа на кмета Тодор Попов за настолни корабни модели в класовете С. Изложбата ще бъде подредена във фоайето на ДТ”К.Величков”.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.6934 )


Време за изпълнение: 0.0680 сек., 0.0083 от тях за заявки.