Новина: Около 600 полицаи ще гарантират реда в дните около евровота и на баловете
(Категория: Институции)
Публикувано от pamedia
петък 23 май 2014 - 13:59:34


Засилено ще е полицейското присъствие в дните около изборите – 24, 25 и 26 май. Още повече в тези дни се провеждат и абитуриентски балове.


Създадена е организация за обезпечаване на полицейската охрана на изборните секции от 18 часа в предизборния ден, в самия изборен ден, за съпровождане на изборните материали до секциите по общини, както и обратно след изборите до РИК. Общо 398 служители ще охраняват изборните секции в деня на евровота. Други 48 полицаи са ангажирани в групи за реагиране на сигнали за нарушения, а 138 служители на полицията са разпределени в автопатрули. До момента няма сигнали за нарушения на Изборния кодекс. Това съобщиха от пресцентъра на Областната дирекция на МВР в Пазарджик.
Както всяка година, полицейски екипи ще дежурят по време на абитуриентските балове в Пазарджик. В изборния ден – на 25 май, ще празнуват общо 4 училища. Този ден ще е най-натоварен откъм събития, които изискват засилена охрана на обществения ред.
Абитуриентите и техните родители и гости трябва да имат предвид, че бул. „България“ ще бъде затворен в участъка пред сградата на общината – от ул.„Цар Шишман“ до „Екзарх Йосиф“. За избягването на задръствания и проблеми се препоръчва водачите на автомобили с абитуриенти да използват улиците „Патриарх Евтимий“, „Цар Шишман“ и „Гурко“, за да стигнат до ресторантите в центъра на града. Пътните полицаи ще следят за провесване през стъклото на автомобилите и ще налагат санкции за всички нарушения. Тъй като е традиция пазарджишките абитуриенти да завършват празника си в Пловдив, автопатрули ще бъдат разположени в нощните часове на изходите от града в посока Пловдив – на кръстовището на Околовръстния път и улица „Димчо Дебелянов”, както и на автомагистрала „Тракия“.Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.6973 )


Време за изпълнение: 0.0695 сек., 0.0100 от тях за заявки.