Новина: Четири златни, три сребърни и два бронзови медала за корабомоделистите ни от Националното ученическо първенство
(Категория: Спорт)
Публикувано от pamedia
понеделник 09 юни 2014 - 12:00:42


Модел яхт клуб ПазарджикСъстезателите на „Модел яхт клуб Пазарджик“ за пореден път доказаха класата си в провелото се през уикенда в Пазарджик Националното ученическо първенство по корабомоделен и автомоделен спорт. При автомоделистите пазарджишкият клуб се представи почти символично, но пък Бончо Луджев успя да спечели два сребърни медала в радиоуправляемите модели. Тук лидери бяха врачанските спортисти.При корабомоделистите на пълното до горе голямо езеро се разгоряха истински „морски” битки  за разпределянето на титлите и медалите в отделните класове. За пореден път над всички доминираше състезателя на пазарджишкия Модел яхт клуб Димитър Марков, който е миналогодишният четирикратен юношески световен шампион от Белгия, припомни председателят на клуба змс Димитър Ганчев. Димитър Марков с лекота спечели златото и в трити категории, в които стартира: класовете Standart, Starty и F-3-E. Непосредствено след него в Start-a се класира другият пазарджиклия - Георги Георгиев, а Олег Стефанов пък се задоволи с бронза във F-3-E. При юношите младша възраст съвсем заслужено титлата и златния медал завоюва петокласникът Благовест Биджев в клас F-4-A. Бронз спечели и съученикът му Георги Василев в клас Start.
  В крайното отборно класиране при юношите старша възраст „Модел яхт клуб Пазарджик“  завоюва купата на Националния дворец на децата. При младшата възраст победители станаха децата от Харманли.
Четирите златни, трите сребърни и двете бронзови отличия са ново доказателство за водещата роля на пазарджишките спортисти  в моделните спортове. В края на тази седмица „Острова“ отново ще бъде арена на нови спортни битки. На авиомоделните писти ще се проведе кръг от Световната купа за кордови модели, а на кръглото езеро Първи кръг от Държавното по корабомоделен спорт за скоростни модели. Пазарджишките корабомоделисти има и тук да покажат на какво са способни и гарантират майсторство и високи скорости. Атракциите са гарантирани, обеща Димитър Ганчев. Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.7065 )


Време за изпълнение: 0.0695 сек., 0.0088 от тях за заявки.