Новина: Бойка Маринска: Заседанията на Комисията са открити – може да ги гледате онлайн
(Категория: Политика)
Публикувано от pamedia
неделя 07 декември 2014 - 12:43:57


Пазарджик Бойка МаринскаДепутатът от РБ (ДБГ) Бойка Маринска съобщи, че заседанията на Комисията по взаимодействието с неправителствените организации и жалбите на гражданитe, на която тя е председател, задължително ще са открити и могат да бъдат проследявани на сайта на Народното събрание http://www.parliament.bg
На заседанието, което се проведе на 4 декември 2014 г., Комисията обсъди и прие на първо гласуване Законопроект за държавния бюджет на Република България за 2015 г.
В обсъждането участваха представители на Министерството на финансите, Министерството на труда и социалната политика и неправителствени организации.
Законопроектът за държавния бюджет за 2015 г. предвижда субсидии за юридически лица с нестопанска цел в размер на 63 010,9 хил. лв, в това число: по бюджетите на министерствата – 52 740,9 хил. лв. и 10 270,0 хил. лв. по централния бюджет.
26 юридически лица с нестопанска цел получават субсидии от държавния бюджет. Това са организации, които са за хора с увреждания, ветерани от войните, звена за рехабилитация и възстановяване, за граждани с неравностойно положение, както и: Съюзът на народните читалища; Българският червен кръст, субсидиран по Закона за Българския червен кръст; Рилската Света обител - Рилски манастир; Българският институт за стандартизация; Националният дарителски фонд „13 века България” и Регионалният център за опазване на нематериалното културно наследство. Предвидените средства са предназначени за подпомагане на изпълнението на съответните политики. За БЧК от законопроекта е предвиден и капиталов трансфер в размер на 1 000,0 хил. лв.


Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.8016 )


Време за изпълнение: 0.0707 сек., 0.0101 от тях за заявки.