Новина: 75-годишна "изпрати" по непознат младеж 10 000 лева за "лечението" на дъщеря й. Само за последните два дни сигналите за телефонен тероризъм са десетки
(Категория: Инциденти)
Публикувано от pamedia
вторник 24 февруари 2015 - 10:32:47


Поредната възрастна жена стана жертва на телефонна измама.


Престъплението е извършено по класическата и добре позната схема. В неделя вечерта непознат се обадил на стационарен телефон, ползван от 75-годишната пазарджиклийка Й.Г. Гласът от слушалката се представил за лекар, който съобщил на пенсионерката, че дъщеря й е постъпила в болница и се нуждае от спешна операция на крака. За това била необходима сумата от 10 000 лева. След немного време на адреса на Й.Г. пристигнал непознат млад мъж, на когото тя предала исканата сума.  
През изминалите два дни само от територията на областния град са получени сигнали за десетки опити за телефонни измами. За пореден път от РУ-Пазарджик апелират към гражданите да не се доверяват на непознати. Ако им бъдат отправени подобни молби, покани за получаване на награди, плащане на такси, гаранции, скъпоструващи операции незабавно да позвънят на близки или роднини, с които да споделят случилото се и да се посъветват с тях какво да направят.
Не давайте никакви подробности за себе си и за членовете на семейството си, защото измамниците задължително ще се възползват от получената информация. Не давайте пари на непознати под каквато и да е форма, особено на хора пристигнали пред дома ви с непознат автомобил или такси. При нужда потърсете полицейския си инспектор или позвънете на телефон 112.

 Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.8357 )


Време за изпълнение: 0.0650 сек., 0.0080 от тях за заявки.