Новина: Вокални таланти от селата ще получат шанс за голямата сцена по проект на Консорциум "Алианс за социално развитие"
(Категория: Култура)
Публикувано от pamedia
четвъртък 30 април 2015 - 10:34:39


Пазарджик, Талантливи деца от малките населени места ще имат шанс да развият своя вокален талант благодарение на инициативата на Консорциум  "Алианс за социално развитие", която е под надслов „Шанс за всяко талантливо дете”. Партньор по проекта е и Комплекса за социални услуги за лица и семейства (КСУДС) – Пазарджик.
По същество това е втората инициатива на Консорциума. Първата беше един невероятно успешен театрален спектакъл "Крацедът на тролейбуси", в който актьори са всички работещи в КСУДС. Със събраните средства от представленията се подпомагат две деца, чийто талант е в сферата на изобразителното изкуство, припомни на пресконференцията в БТА Златка Грудева, председател на фондация "Егида".Новата инициатива ще подпомага музикални таланти. Към инициативата е привлечен Красимир Гюлмезов - един от най-добрите български музикални педагози и ментори. Той организира Музикална академия в с. Паталеница, в която участват 16 деца от селото и от другите 4 села вблизост. Той е привлечен към инициативата от директора на Младежки дом - Пазарджик Инна Церовска, с която работят по реализирането на фестивала „Нота по нота”. Именно на сцената на "Нота по нота" ще могат да се изявят и новооткритите по време на академията в Паталеница деца. Те са на възраст от 7 години до 16 години, като някои от тях са от КСУДС.
"Приветствам инициативата да дадем шанс да деца, които нямат достъп до специалисти, не могат да посещават уроци, но имат безспорен талант. Ако те имат желание ние бихме ги подпомогнали и завбъдеще", сподели Красимир Гюлмезов.
Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.8782 )


Време за изпълнение: 0.0694 сек., 0.0089 от тях за заявки.