Новина: Ръководството на ОДМВР-Пазарджик пожелава весели, безгрижни, щастливи и безаварийни празнични абитуриентски вечери
(Категория: Интересно)
Публикувано от pamedia
понеделник 18 май 2015 - 16:21:04


От Пресцентъра на ОД МВР-Пазарджик изпратиха прессъобщение по повод предстоящите празнични дни и предприетите мерки в тази връзка, в което се казва:"Месец май е изпълнен с много празнични дни. Предстоят абитуриентските балове, Празника на град Пазарджик, Деня на българската просвета и култура 24 май.

За осигуряването на добър обществен ред, безопасност на движението, недопускане на пътно-транспортни произшествия, предотвратяване и разкриване на престъпления в ОДМВР и РДПБЗН в Пазарджик са предприети поредица от мерки.
Организирани са срещи с ръководствата на учебните заведение в региона за получаване на информация относно датите и местата за провеждане на абитуриентските балове, както и инициативите по повод 24 май. Уточнени са маршрутите за придвижване на абитуриентите от местата за събиране до увеселителните и питейните заведения.

В момента текат проверки на инспекторите от сектор «Държавен противопожарен контрол» при РДПБЗН-Пазарджик за създадената организация за осигуряване на пожарната безопасност на местата за празнуване, условията за евакуация, инструктирането на персонала за действия при пожар и състоянието на системите за гасене и известяване при пожар.
Екипи на сектор «Пътна полиция» и Районните управления в областта са подготвили провеждане на специализирана полицейска акция за пътна безопасност в дните на баловете. Ще се следи особено много за управление на МПС след употреба на алкохол или от неправоспособни водачи, рискови маневри и неправилно превозване на абитуриенти по маршрутите за придвижване.

Ще бъдат включени всички налични средства за видеоконтрол и заснемане на нарушителите.

Създадена е организация всички абитуриентски балове да бъдат охранявани с полицейски служители. Това е традиционна практика в ОДМВР-Пазарджик, имаща за цел да предотврати възникване на инциденти с празнуващи младежи. В заведенията няма да бъдат допускани външни лица, хора с агресивно поведение, в нетрезво състояние, лица, носещи огнестрелно оръжие или опасни предмети.

По време на празника на град Пазарджик са предвидени множество културни прояви в централната градска част, пешеходната зона и Парк-остров «Свобода». Те ще бъдат обезпечени с охрана на служители от охранителна и пътна полиция. Предвид празничната програма и традиционното литийно шествие ще бъде създадена временна организация на движението във въпросните участъци. Аналогични мерки ще се предприемат и за провеждането на честванията, свързани с 24 май - Ден на българската просвета и култура.    

Ръководството на ОДМВР-Пазарджик пожелава на всички младежи, на техните семейства, близки и приятели весели, безгрижни, щастливи и безаварийни празнични абитуриентски вечери !  "       
          
           Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.8931 )


Време за изпълнение: 0.0447 сек., 0.0054 от тях за заявки.