Новина: Чакащите в Автогара Пазарджик могат да почетат от „Малка безплатна библиотека” във фоайето й
(Категория: Интересно)
Публикувано от pamedia
сряда 10 юни 2015 - 10:15:43


Пазарджик     „Тролейбусен транспорт – Пазарджик”АД се включи в световната инициатива за свободен обмен на книги. 


Във фоайето на Автогара Пазарджик вече е на разположение шкаф с книги, от който без библиотекар или читателска карта пътниците, които имат дълъг престой могат да изберат сами четиво, с което да преборят скуката. Организаторите дават възможност на тези, които много са харесали книгата да я довършат вкъщи, след което отново да я върнат в библиотеката или да оставят друга книга на рафта, която вече са прочели.

В инициативата може да участва всеки, който има стари, вече прочетени книги, с които е готов да се раздели и желание да прочете нещо ново. Книгоманите освен да разменят заглавия могат да оставят и бележки с впечатления от прочетеното, препоръки......

    „Хората все повече забравят и пропускат да четат, а това е една прекрасна възможност – да почетеш докато чакаш автобуса или пътуваш” - смятат организаторите. Освен това те са на мнение, че инициатината ще се посрещне с интерес и от самотни възрастни хора от Пазарджик, които също могат да запълнят час време с хубава книга във фоайето или в парка на Автогарата. 
Пазарджик


Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.9098 )


Време за изпълнение: 0.0719 сек., 0.0109 от тях за заявки.