Новина: На 20 август е официалното откриване на Спортаната зала "Арена Асарел" в Панагюрище
(Категория: Култура)
Публикувано от pamedia
вторник 18 август 2015 - 12:15:23


Спортна зала АРЕНА АСАРЕЛ Панагюрище, Многофункционална спортна зала „Арена Асарел“ ще отвори врати в Панагюрище на 20 август 2015 г. с международен турнир по тенис на маса „GAC Group 2015 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open”, в който ще вземат участници от 24 страни.


Инвестицията в „Арена Асарел“ е на стойност 14 млн. лв. Залата разполага с 2000 места за посетители и е проектирана съобразно най-новите тенденции в архитектурата и обзавеждането на закрити спортни пространства. Това е поредният мащабен проект на „Асарел-Медет“ АД, който е изградена в публично-частно партньорство с Община Панагюрище. Съоръжението разполага с две зали – основна и тренировъчна, в която има 250 зрителски места. Сградата разполага с модерно оборудвани съблекални, сауни, кабинети за рехабилитация, фитнес зала, зала за допинг контрол, офиси и др, според изискванията за провеждана на състезания от най-висок международен ранг.
Целогодишно в сградата ще функционира ресторант с капацитет 150 места и живописна тераса с изглед към новото изкуствено езеро с пеещ фонтан. През зимата водната площ ще бъде замразявана, за да се превърне в ледена пързалка.
„Човек е щастлив, когато сбъдва мечтите си. Мечтал съм, заедно с поколения панагюрци, стотици спортисти и любители на спорта да имаме една модерна зала, в която да се провеждат състезания от висок ранг. Днес съм щастлив, защото нашата красива мечта вече е реалност. „Арена Асарел“ е новата перла на Панагюрище и от днес нататък, нашият град не е само културен и икономически фактор.От днес Панагюрище е и сред водещите центрове на спортна България“, сподели вълнението си проф. д-р Лъчезар Цоцорков, председател на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ АД часове преди официалното откриване на спортното съоръжение.
Официалната церемония по откриването на „Арена Асарел“ ще се състои на 20 август от 17:30 часа и ще бъде предшествана от спортен фестивал на открито с начален час 14:30 ч. Организаторите очакват стотици панагюрци и гости на града да се включат в спортния празник и да бъдат сред първите гости на новата спортна зала.
Престижният „GAC Group 2015 ITTF World Tour ASAREL Bulgaria Open”, част от календара на Международната федерация по тенис на маса (ITTF) е първото състезание по тенис на маса в България с награден фонд 35 хил. долара, а сред участниците се открояват петата в световната ранглиста Касуми Ишикава, както и младата сензация, Мима Ито поставена под № 10. В състезанието са заявили участие общо 95 състезатели от 24 страни, от които в топ 50 на световната ранглиста по тенис на маса са 16 имена, а други 19 се нареждат в топ 100. Българските тенисисти, които ще участват в състезанието,  са 29.

Новина от ПА МЕДИЯ Пазарджик
( http://www.pa-media.net/news.php?extend.9469 )


Време за изпълнение: 0.0804 сек., 0.0065 от тях за заявки.