cimcoop.jpg

Българската компания за високоспециализирана оптична техника Кимкооп Холдинг откри в Тракия Икономическа Зона Пловдив новата си фабрика. Инвестицията възлиза на над 7 млн. лева. На специална церемония и в присъствието на заместник-министърът на икономиката, г-н Красимир Киряков и на г-н Стефан Стоянов, заместник-кмет на Община Пловдив, изпълнителните директори на компанията, Георги Георгиев и Калин Георгиев, обявиха и план за разрастване на екипа в следващите 2 до 3 години - от 50 до 120 висококвалифицирани специалисти.

В новата оптична фабрика Кимкооп ще произвежда висок клас специализирани оптични компоненти, които се използват в различни индустрии като кино, медицина, автомобилна, авиационна и космическа, отбрана и сигурност.

„Новата ни фабрика в Пловдив бележи следващ етап в развитието на Кимкооп. Навлизаме в индустриалното сърце на Балканите, което ще ни позволи да се разгърнем благодарение на концентрацията на квалифицирани специалисти, енергията и прогресивността на региона“, споделя Георги Георгиев, основател и изпълнителен директор на Кимкооп.

Ключов инвеститор и съветник в Кимкооп e Светозар Георгиев, един от създателите на най-успешната българска ИТ компания - Telerik, която беше придобита от американската компания Progress Software за рекордната и до момента за България сделка за 262.5 милиона долара. Г-н Георгиев е второ поколение успешни български предприемачи заедно със своя баща Георги и брат Калин Георгиеви – основатели и управители на Кимкооп.
Loading...