darveni_trupi.jpg

Шофьор на камион е успял да избяга по време на проверка вчера в район, обслужван от Държавното ловно стопанство „Чепино“, намиращ се в землището на село Кръстава. Представители на РДГ-Пазарджик спрели камион „Щаер“, превозващ 26 кубически метра маркирани дърва за огрев от бял бор. Оказало се обаче, че 40-годишният водач от белишкото село Краище превозвал дървесина, която е с 6 кубика повече от указаното количество в превозния билет.
По време на проверката водачът успял да избяга, съобщиха от ОДМВР-Пазарджик. На място пристигнала и дежурна група от РУ-Велинград, която извършила оглед на местопроизшествието. Камионът и дървата са иззети, а избягалият шофьор се издирва. По случая е образувано досъдебно производство под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.

В днешния бюлетин на ОДМВР – Пазарджик се съобщава и за иззета дрога от млад мъж в кв. „Изток” в Пазарджик. Служители от полицейския участък в квартала засекли 30-годишен мъж от село Динката, у когото открили три полиетиленови топчета със суха листна маса. След направения полеви наркотест се оказало, че става дума за синтетичен канабиноид. Дрогата е иззета, а притежателя и задържан в ареста. По случая се води бързо производство.
Loading...