nezryashti_dinkata.jpg

Конна база „Шарков“ започва благотворителна кампания в подкрепа на двете незрящи жени от Динката. Къщата им е изгоряла при пожар миналия месец и в момента двете жени живеят в двора си, буквално под открито небе, заедно със спасените от пожарникарите домашни животни.

Голяма помощ оказват съседите им, които обаче са също възрастни хора и имат ограничени финансови възможности. Имено съседите са спасили двете жени, като са ги извели от горящата им къща по време на пожара. Домът им е без покривна конструкция, а цялото имущество е повредено.

Екипът на Конна база „Шарков“ се ангажира да събира не само финансови средства за ремонта, но и строителни материали, уреди и обзавеждане за къщата. Те ще направят всичко възможно да изчистят дома от изгорелите вещи и да започнат ремонта.
„Жените се нуждаят от всичко. Нямат нито легло, нито дрехи, нямат абсолютно нищо!!! Моля всеки човек, който иска да дари каквото може, не е нужно да са пари, да го донесе в конната база. Ние ще организираме транспорт и всичко ще им бъде закарано. Също така всеки желаещ може да участва и с физически труд“. Това са написали на фейсбук страницата си от Конната база. Екипът изразява и възмущението си от помощта, която осигурява държавата – „от социалните им казали, че ще им дарят печка“.
Конна база „Шарков“ апелира към всички да бъдем повече хора, да помогнем с каквото и както можем, за да осигурим подслон и топлина за възрастните жени през студените зимни дни.

Линк за личен контакт с Ники Шарков

СНИМКИТЕ са от видеоклип, качен от Конна база „Шаркови“, който показва мизерията, в която в момента живеят двете жени заедно с оцелелите животни от стопанството си
Loading...