maria_barakova2021_poster.jpg

Творбата „Армагедон“ на Мария Баракова е сред селектираните за участие в престижно биенале на акварела в Индия. Международното биенале е организирано от Акварелното общество в Индия - 2022 г. Творбата е селектирана сред повече от хиляда други творби, сред които са избрани  700 от повече от 60 страни.

Биеналето ще се проведе за трети пореден път - от 5-9 февруари 2022. То е с много съпътстващи събития и изложби, като накрая ще има финална изложба в „Арт галерия“ в Ню Делхи със селектираните наградени. Организаторите са осигурили много награди и спонсори.

Включени са творби в четири категории: Пейзажи, Натюрморти/цветя, Фигура/портрет и Стилизирани/абстрактни.

Картината „Армагедон“ на Мария Баракова – акварелна техника, е класирана в секция „Стилизирани/Абстрактни“ на биеналето. Абстрактната творба е резултат от много засиленото творчески внимание на Мария Баракова в акварелната техника.

До момента тя е имала международни изяви в  Малайзия - Пролет 2021, Пиринеи 2021, Франция, Косово - с кафе 90 % и акварел 10%. А в момента участва в с дигитални графични творби в Националната графична изложба „Георги Герасимов“ в ХГ „Станислав Доспевски“, както и в Графичен форум в Стара Загора, а също и в Осмото международно биенале "Изкуството на миниатюрата" в Русе. За работата си в момента Мария Баракова лаконично споделя: „Експериментирам, постигам равновесие и аз“ и се радва на възможността да има много участия, но най-вече на интереса на хората към изкуството ѝ.

 

Ето и част от творбите на Мария Баракова:

 Maria Barakova2021

Maria Barakova2021 11

Maria Barakova2021 11c

Maria Barakova2021 11a

Maria Barakova2021 11b

Катя Бузник




Loading...