tsvetelina_spiridonova2021_11a.jpg

Наградата „Мениджър на първа линия“ е присъдена от КРИБ, а номинацията е на Българската болнична асоциация

Изпълнителният директор на МБАЛ „Хигия“ и МБАЛ “Хигия-Север” д-р Цветелина Спиридонова бе отличена с приза “Мениджър на първа линия” за вceoтдaйнaтa ѝ paбoтa пo вpeмe нa СОVІD eпидeмията. Призът е в рамките на ĸoнĸypca Mиcтъp и Mиcиc Иĸoнoмиĸa 2021, opгaнизиpaн Koнфeдepaциятa нa paбoтoдaтeлитe и индycтpиaлцитe в Бългapия (KPИБ) и cпиcaниe „Иĸoнoмиĸa”. Д-р Спиридонова беше номинирана от Българска болнична асоциация.

Под нейно ръководство „Хигия“ беше първото здравно заведение в страната, което направи изнесен филтърен кабинет за разделяне на потоците на пациентите с вирусни заболявания от останалите, още на 16-и март 2020 г. - буквално три дни след обявяването на извънредното положение във връзка с пандемията. „Хигия“ е една от първите болници, която със собствени средства, в много ранен етап подсигури еднократни лични защитни и предпазни облекла за ковид екипите си, като в един момент дори колегиално помагаше на лечебни заведения в София, които все още не се бяха снабдили с такива. А това е пореден пример за мениджърските умения на д-р Цветелина Спиридова. Познанията на д-р Спиридонова и информираната компетентнаст по най-ранните протоколи за лечение на ковид инфекцията и подсигуряване с необходимите медикаменти още преди да стане ясно, че същите ще бъдат протокол в България, пък даде възможност за ранно и адекватно лечение на стотици пациенти. Ще припомним, че д-р Спиридонова беше и първият лекар, заменил директорския си кабинет с Ковид отделение, за да провери лично дали всички условия за работа осигуряват пълна защита на екипа и най-добро лечение на пациентите.

Направените по време на ковид пандемията инвестиции в нова апаратура, в ново оборудване, както и наемането на близо 30 нови млади специалисти са другите успешни мениджърски решения, взети от ръководството на „Хигия“ в лицето на д-р Спиридонова.

Призът “Мениджър на първа линия” ѝ беше вpъчен вчера от Aндoн Tyшeв, yпpaвитeл нa „TAЛ Инжeнepинг“по време на гaлa-цepeмoниятa пo нaгpaждaвaнeтo нa пoбeдитeлитe, която ce пpoвeдe в зала “Джон Атанасов в Coфия Tex Πaрк.

„Човек не се остойностява по наградите, които е получил, но е въпрос на чест да държиш в ръце приз от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Като обръща поглед към ръководителите на болници в България, КРИБ достига морално-етична висота, с каквато малко други организации могат да се похвалят и изпраща посланието, че истински голям бизнес се прави само ако си запазил човешкото в себе си“, каза след награждаването си д-р Цветелина Спиридонова.

Снимки: Фейсбук страницата на Медицински комплекс "Хигия"


tsvetelina_spiridonova2021_11.jpg


Loading...