judo_marian.jpg

С шест бронзови медала завършиха първото за годината първенство джудистите на СК „Кодокан“. Изключително добро класиране, като се има предвид оспорваната конкуренция на силни спортисти от цялата страна. Държавният личен шампионат по джудо за мъже и жени се проведе през почивните дни в Пазарджик и в него се включиха 399 състезатели от 38 клуба при мъжете и 36 клуба при жените.
Ето и класирането на състезателите на „Кодокан“:

При мъжете в категория до 73 кг за третото място се пребори Мариян Палев – единадесетокласник в Спортното училище. Бронзови медали спечелиха още Любомир Станоев в кат. до 81 кг. и Борислав Владов в кат. 90 кг. В категория +100 кг Ангел Славко, също ученик в 11 клас на Спортното училище, се класира трети и взе бронзовото отличие.
При жените в категория до 48 кг Моника Шопова и Мария Горева в категория до 70 кг успяха да преодолеят силни съперници и станаха трети в класирането. Радина Сербезова обаче загуби в битката за трето място в кат. до 63 кг.
Сред останалите джудисти на „Кодокан“ адмирации заслужават още Емил Вълчев и Христо Вълков, които след оспорвани срещи успяха да се класират на 7- мо място в категория до 81 кг. Достойно бе представянето на Димитър Куртакови в кат. 90 кг и на Звезделин Илиев в кат. до 73 кг - и двамата ученици в Спортното училище, които успяха да се преборят за влизане в челната десетка, печелейки 7-мо място. Единадесетокласникът от Спортното училище Виктор Танковски в категория до 66 кг се класира 5-ти, като постигна четири победи и две загуби.


judo_monika.jpg
judo_maria2.jpg


Loading...