odmvr800.jpg

От Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик разпространиха позиция, в която се казва:

"По повод появилите се в някои медии твърдения, че МВР крие самоличността на жертва на пътно-транспортно произшествие, ОДМВР-Пазарджик уточнява следното:


1. Пресцентърът на МВР не предоставя информация под никаква форма относно самоличността на жертвите на пътно-транспортни произшествия.

2. Поради характера на катастрофата с последващ пожар на двата автомобила не е имало физическа възможност да бъдат открити данни за самоличността на починалата на местопроизшествието. В такъв случай са необходими криминалистически експертизи за сигурното и достоверно установяване самоличността на жертвата.

3. Веднага след инцидента е публикувана първоначална информация за случилото се на територията на ОДМВР-Пазарджик. От момента на извършването на огледа на местопроизшествието и докладването на случая на дежурен прокурор се води досъдебно производство, под надзора на Окръжна прокуратура - Пазарджик. Оповестяването на каквито и да било факти и обстоятелства по разследването би било възможно само със санкцията на наблюдаващия делото прокурор."

 

 
Loading...